Vår recension av linfröolja

Här kommer vår genomgång och recension om bästa linfröoljan. Vi har gått igenom tester, forskning, studier, omdömen, expertbetyg och användarbetyg för att kora den totalt sett bästa produkten.

Nedan finner ni även en faktaguide om vad linfröolja är, var de finns och vad de kan göra för nytt för just dig. Dessutom bäst i test.

Bästa linfröoljan i vårt test är: svar kommer strax 🙂

bästa linfröolja

Linfröoljan är en bland de rikaste källorna på essentiella fettsyror och tillhör gruppen som kallas omega-3 fettsyror. I den moderna raffinerade maten som vi ofta äter nu så finns det inte speciellt mycket essentiella fettsyror utan för att få i dig dessa bör du äta väldigt mycket fisk eller äta linfröolja som komplement eftersom att det är viktigt för vår kropp att få i sig de olika fettsyrorna.

Själva oljan förtär du enkelt genom att tillsätta den i exempelvis en salladsdressing eller någon form av dryck. Gärna någonting med härlig smak då oljan i sig själv kan smaka aningen beskt och bittert.

De essentiella fettsyrorna har flera olika bra effekter på vår kropp och kan minska flera olika former av besvär som vi annars kan ha eller få och hjälper dessutom till att lindra flera olika sjukdomar. Här nedan kan du läsa om en del olika effekter om linfröoljan och dess fetter har att erbjuda.

Effekter av linfröoljan och alla dess bra fetter

 • Omega-3 fettsyror sänker både blodtrycket och sannolikheten för att du ska få blodproppar
 • Linfröoljan har visat sig effektiv vid behandling av atrit
 • Omega-3 fettsyrorna minskar insulinbehovet hos diabetikern
 • Linfröoljan kan snabbt lindra astma
 • Efter ca en månads användning av linfröolja kan PMS-besvär lindras kraftigt
 • Fettsyrorna i oljan hjälper till att utsöndra vatten och natrium i kroppen
 • Linfröoljan hjälper till vid olika eksem och gör huden len och mjuk

När bör linfröoljan användas

Linfröoljan kan användas som ett dagligt tillskott i maten av alla just eftersom att den hjälper kroppen på flera olika vis. De bra fetterna som finns i oljan berikar kroppen och gör att vår kropp kan fungera på ett utmärkt vis. Dessutom hjälper oljan dig om du lider av olika sjukdomsbesvär eller dylikt. 1-3 tsk linfröolja kan rekommenderas att tillsätta i maten dagligen. Detta gäller dock enbart friska människor över 18 år. Har du någon sjukdom, är gravid, ammar eller äter någon speciell medicin så är det alltid bäst att rådfråga med din läkare först.

Linfröoljan hjälper speciellt fler olika nyckelorgan, alltså organ och delar av vår kropp som är väldigt viktiga för oss. Dessa nyckelorgan är huden, leder, hjärta och blodkärl. Genom att hjälpa dessa nyckelorgan så hjälper oljan på sätt och vis hela kroppen. Här nedan kan du läsa om speciella tillfällen då linfröoljan ger dig en väldigt bra effekt.

Exempel på tillfällen då linfröoljan har bra effekt

 • Vid reumatisk värk
 • Vid alkoholskador
 • Vid hudsjukdomar av olika slag, bland annat eksem och akne
 • Vid menstruationsbesvär
 • Vid sekundära sjukdomar som följd av diabetes

Linfröoljan passar också utmärkt för dig som behöver tillskott av essentiella fettsyror i kroppen. Ett gott exempel är de som inte äter fisk över huvud taget, de behöver ofta ett litet extra tillskott eftersom att de då inte får i sig fetter genom fisken.

Köp linfröolja

Linfröolja kan du hitta i flera olika butiker och på nätet. Framförallt så är det väldigt enkelt att hitta linfröoljan i butiker som riktat in sig på hälsokost och kroppens hälsa i ren allmänhet.

Vad en flaska linfröolja kostar kan variera en aning beroende på hur linfröna odlas och dylikt. Men en flaska på 250 milliliter kan du oftast hitta för under hundralappen, men där finns även de varianter som kostar aningen mer.

Detta var vår recension av linfröolja – bästa linfröoljan hittar du längre upp på sidan, lycka till.

Läs gärna mer om nyttiga oljor som dessa:

Recension av bästa kokosolja

Recension av bästa fiskolja

Recension av bästa MCT-olja

Källor för dig som vill läsa mer om linfröolja

Kategorier: Olja

David Svensson

Har i grunden en utbildning inom matlagning och nutrition. Stort intresse för träning och hälsokost. Arbetar som PT och kostrådgivare sedan flera år tillbaka.